• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Burendag bij De Groen in Dokkum

Burendag bij De Groen in Dokkum

Zaterdag 28 september zijn de buren van de Hoedenmakerspolder van harte welkom bij De Groen. In de voormalige basisschool is een kunstenaarscollectief gevestigd dat naast creatieve activiteiten ook een sociale ontmoetingsplek biedt. Iedere woensdagochtend is er een koffieochtend in de Kunstkantine en in de tuin worden voorbereidingen getroffen voor een buurttuin.

Op de landelijke Burendag gaan de deuren open en kan er een kijkje worden genomen in de diverse ateliers. “Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Zo staat het op de website van de landelijke Burendag en wij doen daar graag aan mee.”, aldus Martine Roodvoets, woordvoerder en tuinvrouw van De Groen. “We staan open voor meer interactie, zowel in als rond het gebouw en we zijn benieuwd naar de ideeën van de buurtbewoners hierover.

Ook zijn er allerlei activiteiten waar men vrijblijvend kennis mee kan maken, zoals beeldhouwen, schilderen en yoga.” De Groen zoekt ook mensen die mee willen helpen of vrijwilligerswerk willen doen. Op Burendag wordt daarover meer info gegeven.

De Groen is van 11 tot 16 uur geopend voor bezoek. Iedereen is van welkom.

Adres:
Van Kleffensstraat 5
9101 CJ
Dokkum.
Info: https://www.de-groen-dokkum.nl/


logotranp